Reporter.ee: teatrijuhi hinnangul jahtis varas raha

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ita Everi sõrmes on 1997. aastal kunagi Liina Reimanile kuulunud sõrmus, mida ta kandis vaid kõige pidulikematel teatri ja isiklikel tähtpäevadel.
Ita Everi sõrmes on 1997. aastal kunagi Liina Reimanile kuulunud sõrmus, mida ta kandis vaid kõige pidulikematel teatri ja isiklikel tähtpäevadel. Foto: Harri Rospu / Eesti Draamateater

Draamateatri juhi Rein Oja arvates ei olnud teatri seifi tühjendanud varga sihtmärgiks eesti teatri unikaalsed reliikviad.

«Ma arvan, et ta ei tulnud neid asju otsima, vaid eeldas võib-olla seda, et seifis asub mingil määral raha,» rääkis Oja Reporter.ee'le. «Raha seal ka oli.»

Seifis oli veel eelmise õhtu etendusega teenitud umbes 30 000 krooni, teatas uudistesaade. Varas võttis endaga kaasa ka kaks samas ruumis olnud fotokaamerat.

Poolteist kuud tagasi, ööl vastu laupäeva, jäi Eesti teatrilugu ilma kahest kõige kuulsamast reliikviast: Ita Everile kuulunud Liina Reimani sõrmusest ning Kaie Mihkelsonile pärandatud Lisl Lindau kõrvarõngastest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles