Plaadifirma Albany Records avaldas Robert Jürjendali autoriplaadi «Five Seasons»

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Robert Jürjendali autoriplaat «Five Seasons»
Robert Jürjendali autoriplaat «Five Seasons» Foto: Plaat.

Ameerika Ühendriikides tegutsev plaadifirma Albany Records avaldas eesti kitarristi ja helilooja Robert Jürjendali esimese akadeemilise muusika albumi. Teosed on kirjutatud ajavahemikul 2011–2017 Eesti/Taani kammerkoosseisule Five Seasons, kuhu kuuluvad Sara Fiil (sopran), Volkmar Zimmermann (kitarr), Aleksei Saks (trompet, corno da caccia), Madis Metsamart (vibrafon, kellamäng), Robert Jürjendal (kitarr, elektroonika). Albumil on kokku üheksa teost, mis on kõik maailma esiettekanded. Tekstide autor on briti romantilise luule esindaja Percy Byssshe Shelley (1792–1822).

Albumil olev muusika on segu Robert Jürjendali romantilisest helikeelest ja temale omasest kaasaegsest kõlapildist. Lisaks kvintetile on plaadil esindatud soolo-, duo-, trio- ja kvarteti koosseis.

Ansambel Five Seasons sai alguse saksa/taani kitarristi, ansambel Corona Guitar Kvartet'i liikme Volkmar Zimmermanni initsiatiivist, mille tulemusel sündis 2012. aastal teos «Love's Philosophy» sopranile ja kitarrile. Aastal 2013 esines Five Seasons festivalil Eesti Muusika Päevad Robert Jürjendali autoriõhtul Tallinna Mustpeade Majas.

Plaadi salvestussessioonid toimusid 2016 /2017 Tallinnas, Viimsi Püha Jakobi kirikus, Nõmme Lunastaja kirikus ning Aaviku talu stuudios. Salvestuse, helirežii ja masteri teostas Tanel Klesment. Plaadi väljaandmist toetasid Dansk Solistforbund, Solistforingen af 1921 ja DJBFA.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles