Filmimuuseumis toimub Jaapani päev

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tetsuya Noda. Päevik; 22. august 1968. Siiditrükk, puidutrükk. 1968.
Tetsuya Noda. Päevik; 22. august 1968. Siiditrükk, puidutrükk. 1968. Foto: Repro

2. septembril on Filmimuuseumis viimast päeva avatud näitus «Fotod ja materjalid. Jaapani trükikunst 1970. aastatel», mille raames pakutakse jaapani kultuuri erinevaid tahke tutvustavat publikuprogrammi.

Koostöös Jaapani Suursaatkonnaga Eestis ja Jaapani Fondiga sündinud trükitehnikas graafikanäitus «Fotod ja materjalid: Jaapani trükikunst 1970. aastatel» toob vaatajateni 1970. aastate teosed, milles kunstnikud väljendasid end fotokujutiste ja materjalide kaudu, laiendasid drastiliselt trükitehnika mõistet ja avaldasid tugevat mõju moodsale kunstile. Näitus on Filmimuuseumis viimast päeva avatud 2. septembril 10.00 – 18.00.

Samal päeval toimub ka jaapani kultuuri tutvustav publikuprogramm. 9–13-aastastele lastele toimuvad nii eesti- kui venekeelsed mangade joonistamise töötoad.

Kinosaalis linastub kell 13 film «A Tale of Samurai Cooking – A True Love Story» (2013). Režissöör Yuzo Asahara film jutustab loo kokkade Oharu (Aya Ueto) ja Yasunobu’ga (Kengo Kora) armastusloost läbi Jaapani kokakunsti.

Programm lõpeb kunstiteadlase Jüri Haini ringkäiguga näitusel.

Nii mangade joonistamise töötubadesse kui Jüri Haini ringkäigule on vajalik eelregistreerimine.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles