Paavo Järvi armastuse ja muusika orgia

Heili Sibrits
, kultuuritoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paavo Järvi ja Eesti Festivaliorkester BBC Promsi proovis. Fotol Paavo Järvi. FOTO: Kaupo Kikkas
Paavo Järvi ja Eesti Festivaliorkester BBC Promsi proovis. Fotol Paavo Järvi. FOTO: Kaupo Kikkas Foto: Kaupo Kikkas

Paavo Järvi ideest alguse saanud Eesti Festivaliorkester, kes on tegutsenud ainult seitse aastat, jõudis Eesti esimese orkestrina BBC Promsile ja Elbphilharmonie uhkesse saali. Mida see tähendab ja miks sellist orkestrit vaja on, räägib Paavo Järvi.

«Ma tahan, et te paneksite oma klaasid käest, me teeme nüüd ühe suure kalli!» hüüab kõlaval häälel Eesti Festivaliorkestris klarnetit mängiv Matt Hunt. Mati kutse peale piiravad pea 90 orkestranti Paavo Järvi ümber ning skandeerivad «Paavo! Paavo! Paavo!». Ja see on üks võimas külakuhi!

Äsja on lõppenud kontsert Euroopa moodsamas kontserdisaalis, Hamburgi Elbphilharmonies. Selja taga on peaaegu kaks nädalat koos mängimist, hommikust öötundideni koos olemist, tuhandeid lennukilomeetreid, kadunud ja leitud kohvreid, keskendumist, käte värinat, rõõmu, nalju-naeru ja vahel ka põrnitsevaid pilke.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles