Videod ja galerii: kunstiakadeemia uus maja avati ringkäigu, näituse ja peoga (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna avab Eesti Kunstiakadeemia Tallinnas Põhja puiestee ja Kotzebue tänava ristmikul oma kauaunistatud uue maja.

Päeval toimus uue hoone pressiesitlus ja -ekskursioon ning õhtupoolikul ekskursioonid ja avaaktus. Kõnelesid president Kersti Kaljulaid, EKA rektor Mart Kalm, uue maja arhitektide esindaja Eik Hermann, haridus- ja teadusminister Mailis Reps, kultuuriminister Indrek Saar, Tallinna linnapea ja kuratooriumi esindaja Taavi Aas ning vilistlane ja emeriitprofessor Leonhard Lapin.

Kell 19.00 toimus vastuvõtt, seejärel oli vaba mikrofon tervitussõnadele ning kell 20.00 raamatu «Kunstiakadeemia uus maja» esitlus ja Jarmo Kauge koostatud maja ajaloo näituse «EKA uus kodu. Sukavabriku pärand» avamine.

Kell 21.00 algas soolaleivapidu. Tuju tulid tõstma EKAs võrsunud bändid, DJ-d ja sõbrad Kukerpillidest Zahirini.

Mailis Reps ütles avamistseremoonial, et kooli uus kodu on igati kaasaegne õppehoone, mis pakub võimalusi majasiseseks sünergiaks, võimaldab ajas muutuda ja areneda ning on samal ajal avatud ka väljapoole.

«On ilmne, et õppimine on kõige tulemuslikum, kui seda saab teha toetavas õppekeskkonnas ja loomeerialade puhul on nõuded õpikeskkonnale kindlasti tavapärasest spetsiifilisemad,» sõnas Reps. «Eesti Kunstiakadeemia uues kodus on õppimiseks palju võimalusi blackboxist paljude stuudiote ja sepikojani välja. Usun, et selles majas on hea tunne ja suurepärased tingimused nii õppejõududele kui üliõpilastele.»

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles