Tallinnas toimub taas Uue Maailma festival

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uue Maailma Tänavafestival 2016.
Uue Maailma Tänavafestival 2016. Foto: Viktor Burkivski

Sel nädalavahetusel, 1.–2. septembril on Tallinnas Uue Maailma asum taaskord tänavafestivali ja jalakäijate päralt.

Tänavu tähistab Uue Maailma asumifestival oma 12. sünnipäeva ning suurejooneliselt nagu ikka – lavalt kuuleb head muusikat, tänavad on täis melu, sporti, kauplejaid ja kodukohvikuid. Festivali peakorraldaja Raido Jaan Rei sõnul on muudab selle aasta kahtlemata eriliseks Eesti Vabariigi 100. sünnipäev, mil kõik kohalikud kogukonnad valivad sobivaid hetki juubeliaasta tähistamiseks.

«Uue Maailma kogukonnas tähistame juubeliaastat varasemast pidulikumalt. Seekordsel tänavafestivalil astub üles laval ja tänavatel ligi 30 esinejat, pakkudes külastajatele toredaid etteasteid ja võimalusi avastada uusi noori kollektiive. Samuti oleme Koidu pargis sel aastal üles seadnud väga sisutiheda programmiga laste- ja noorteala, kus jätkub tegevusi nii suurtele kui ka väikestele sõpradele,» selgitas Rei. Lisaks leiab tänavatelt maitsvat tänavatoitu, värsket Peipsiäärset sibulat, originaalset käsitööd ning saab jalga puhata mõnes toredas kodukohvikus.

Peakorraldaja sõnul antakse tänavafestivalil start ka keskkonnasõbraliku liikumise kuule ning kohal on Prügihunt, kes õpetab prügi sorteerima. «Uue Maailma tänavafestivali liigubki tegelikult selles suunas, et õpetada ja tõsta inimeste teadlikkust olulistest teemadest läbi erinevate mängude ja töötubade. Usun, et ühel päeval jõuame sinna, mil saame teha täielikult jäätmevabafestivali ning jagada oma teadmisi ka teistele kogukondadele,» kommenteeris Rei.

Korraldajad kutsuvad inimesi külastama tänavafestivali samuti keskkonnasõbralikult. Külastajaid ootavad nii rattaparklad kui ka mugav ühistranspordiühendus. Mitmed tänavad on Uue Maailma asumis aga liiklusele suletud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles