Sihtasutusele Tallinn 2011 on kulunud üle 15 miljoni euro

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
EKA tudengite aktsioon kunstiakadeemia krunti piiraval plangul
EKA tudengite aktsioon kunstiakadeemia krunti piiraval plangul Foto: Peeter Langovits

Sihtasutuse Tallinn 2011 peale on viie aasta jooksul kulunud üle 15 miljoni euro, millest alla viiendiku on läinud palgakuludeks.

Sihtasutuse Tallinn 2011 kogukulud perioodil 2007-2011 on 15,3 miljonit eurot, millest palgakulu moodustab 17,5 protsenti ehk 2,69 miljonit eurot, teatas Tallinna abilinnapea Mihhail Kõlvart linnavolikogu liikme Madis Kübara esitatud arupärimisele vastates.

Kõlvart avaldas arvamust, et kultuuriaastat võib juba praegu kordaläinuks lugeda – programmi on edukalt kava kohaselt teostatud, selle üritusi on külastanud üle miljoni inimese, märgatav on olnud tööviljakuse tõus terves kultuurisektoris ning rahul võib olla ka läbi aegade parimate turisminäitajatega.

«SA Tallinn 2011 poolt käivitatud ja juhitud kultuuripealinna programm on kaasa toonud positiivseid tulemusi igas eluvaldkonnas – alates sise- ja välisturistide külastuste arvu ning hotellide täituvuse kasvust, toitlustus- ja meelelahutusettevõtete käibe suurenemisest ning lõpetades täiesti ootamatu näitega – hoogustunud turism kasvatas Tallinnas vee müüki äriklientidele 9 protsendi võrra,» kirjutas Kõlvart.

Abilinnapea kinnitas ka, et sihtasutuse ja selle 251 projektipartnerile eraldatavate toetuste kasutust kontrollitakse väga põhjalikult nii organisatsioonisiseselt kui hilisemate revisjonide käigus.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles