Muusik Sven Kullerkupp mängib ja salvestab

Raimu Hanson
, Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kõrgema haridusega pianist Sven Kullerkupp (49) käivitab kodustuudios Tartus Orava tänavas salvestusseadmed.
Kõrgema haridusega pianist Sven Kullerkupp (49) käivitab kodustuudios Tartus Orava tänavas salvestusseadmed. Foto: Kristjan Teedema

Sven Kullerkupp on muusikute hulgas nagu Vanemuine teatrite seas – ta on mitmežanrimees. Eeloleval pühapäeval on Tartu Ülikooli aulas kontsert, mille kava on selline, et peaks tooma esile tema mitmekülgsuse.

Plakatid annavad suures kirjas teada, et 13. novembril kell 13 algab suur isadepäeva­kontsert. Veidi väiksemalt on trükitud, et tegemist on ühtlasi Kullerkupu töise tähtpäevaga, sest möödub 30 aastat tema muusikalise lavategevuse algusest.

Kontserdile kummalise algusaja valimist põhjendas vabakutseline pianist, helilooja ja produtsent sellega, et nii saavad tulla mängima-laulma needki, kellel on nädalavahetuse õhtud tavaliselt kinni, näiteks Indrek Kalda ja Toomas Lunge.

Kõiksugust muusikat

Kavas on kõiksugust muusikat. Näiteks lõbusaid lõõtsalugusid Margus Põldsepalt, kes esineb koos Sulev Salmiga. Ja klassikat.

«Mina mängin ilmselt oma loomingut, aga ka Bachi ja Chopini lühemaid lugusid,» ütles Kullerkupp. «Esinema tuleb ka minu laureaadist poeg Karl-Juhan. Ta õpib Otsa koolis ja tal õnnestus võita üleriigiline löökpillimängijate konkurss.»

Noor muusik lööb kaasa Sven Kullerkupu ansamblis Ethno Groove Band ja astub kuulajate ette küllap ka koos Noorkuu laulja Martti Meumer­siga.

Omal ajal ansamblis Avi­cenna paljudel džässifestivalidel NSV Liidus ja ka Soomes – aastal 1988 Pori Jazzil – esinenud Kullerkupu praegune ansambel viib maestro sõnul kokku disko ning afro ja mitme teise rahva muusika elemente.

Plakatile on kirjutatud ka ansambel Up’n Down Unplug­ged Band. 1990. aastate keskpaigas põhiliselt Henrik Raave ja Meelis Niinepuu kooslusena tegutsenud Up’n Down täitis tantsusaale diskotümp­suga.

Koduses stuudios

«Olen sellele ansamblile teinud lugusid ja sõnu, helitaustade tegemisel mängisin sisse pillipartiid klaveritest kuni stringorkestrini,» ütles Kullerkupp. «Aga enam ei ole vanus selline, et noorte antz-antz-antz-lugusid teha.»

Mida teeb ta aga siis, kui ei valmista parajasti ette isadepäeva või mõnda muud kontserti? «Mõned päevad tagasi lõpetasime minu kodus Peetri kiriku lähedal stuudios ühe huvitava Haapsalu ansambli lindistuse,» ütles Kullerkupp. «Stuudios jätkan ka noodistustööd.»

Sel aastal on ta olnud produktiivne koorilaulude poolest, sest on saanud tellimusi. Nii näiteks kirjutas ta lastele vaimuliku koorilaulutsükli «Kolm palvet», esimene on ladina-, teine eesti- ja kolmas sanskritikeelne palve.

Kontsert aulas
• Sven Kullerkupp korraldab Tartu Ülikooli aulas 13. novembril kell 13 kontserdi, mille kavas on muusikat klassikast lõõtspillilugudeni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles