Aas loodab linnahalli läbirääkimised veel sel aastal lõpule viia

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Linnahall.
Linnahall. Foto: Peeter Langovits

Tallinn loodab linnahalli potentsiaalse investoriga peetavad läbirääkimised lõpule viia veel enne käesoleva aasta lõppu.


See selgub abilinnapea Taavi aasa vastusest reformierakondlasest linnavoliniku Õnne Pillaku arupärimisele. Pillak tahtis muuhulgas teada, millise tulemuseni loodab linn läbirääkimistel jõuda, missugused on peamised vaidluskohad ning miks ei ole siiani läbirääkimistega lõpule jõutud.

«Tallinna linn soovib läbirääkimiste käigus jõuda tulemuseni, mis tagaks Tallinna linnahallirekonstrueerimise kultuuri- ja konverentsikeskusena ning ümbritsevate alade väljaarendamise kvaliteetseks linnaruumiks, mille funktsioonid linnahalli funktsioone toetavad,» vastas Aas linnavolinikule.

«Linnahalli kui arhitektuurimälestise rekonstrueerimine on väga kulukas protsess, mille tulemus peab olema kvaliteetne, parima võimaliku lahenduse leidmine on seotud paljude detailidega, mis kõik vajavad kokkuleppeid ja seetõttu pikendavad ka läbirääkimiste kestust,» selgitas abilinnapea läbirääkimiste venimist.

«Läbirääkimised on toimunud kohtumiste ja nende käigus lepingu tingimuste arutamise vormis. Tallinna linna ja Tallinn Entertainment LLC läbirääkimised on keskendunud Tallinna linnahalli rekonstrueerimise, projekti rahastamise, ühisettevõtte asutamise ning selle juhtimisega seotud küsimustele. Läbirääkimiste põhjal eeldame, et investor on jätkuvalt huvitatud linnahalli arendamisest. Läbirääkimiste aja kestvus on tulenenud Tallinna linnahalli projekti mahukusest. Loodame jõuda läbirääkimistega lõpuni 2011. aasta neljanda kvartali jooksul,» lubab Aas lõpetuseks.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles