Otseülekanne «Eesti rahvastiku 100 aastat» raamatuesitluselt

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Neljapäeval, 6. septembril kell 15 esitletakse Statistikaametis EV100 raamatusarja kuuluvat teost "Eesti rahvastiku 100 aastat. Rehielamust kõrghoonesse", mille autor on Ene-Margit Tiit. Postimees teeb esitluselt otseülekande.

"Eesti rahvastiku 100 aastat. Rehielamust kõrghoonesse" vaatleb eesti rahvastiku arengut ja elujärge läbi kogu meie tormise ajaloo, kusjuures üksikasjalikum teave on olemas selle aja kohta, millest on säilinud mingisuguseidki kirjalikke pärimusi, s.o viimase tuhande aasta kohta. Suhteliselt põhjalikult on teada rahvastikuandmed aga viimase poolteise sajandi kohta, kui siinmail on korraldatud ka rahvaloendusi.

Raamatus antakse ülevaade rahva arvukusest, rahvuslikust koostisest, sündidest ja surmadest, elamistingimustest ja rändest, rahva tervisest ning haridusest, usust, inimeste tegevusvaldkondadest ja pere-elust. Lõpuks heidetakse pilk ka sellele, kuidas Eesti inimesed minevikus välja nägid. Loodetavasti suundub seda raamatut lugedes igaühe mõttelõng oma esivanemate pikale ahelale, tänu kellele me tänapäeval siin kaunil Eestimaal elame.

EV100 raamatusarjas ilmunud teose esitlusel vestlevad raamatu autor Ene-Margit Tiit ning Postimehe ja BNS-i majandustoimetuse juht Harry Tuul.

Juubeliperioodil ilmub EV100 raamatusarjas 44 teost, mis jutustavad Eesti arengulugu läbi eri valdkondade. Raamatusarja teemad on valinud Riigikantselei EV100 juhtrühm ja raamatusarja kolleegium koosseisus Mart Orav, Aleksei Lotman ja Peeter Saari.

Ülevaatesarja annab aastail 2018-2019 välja AS Eesti Meedia kirjastus Post Factum koostöös Riigikantselei EV100 korraldustoimkonnaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles