Rahvusraamatukogu sulgeb ajalehtede saali

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Teet Malsroos/ SL Õhtuleht

Rahvusraamatukogu sulgeb kokkuhoiu eesmärgil uuest aastast Endla tänaval asuva ajalehe- ja internetisaali, ajalehti ja ajakirju tuleb nüüd minna lugema 7. korruse üldlugemissaali.

Lisaks nihutatakse uuest aastast lugemissaalide lahtiolekuaega, sest õhtutundidel on raamatukogus külastajaid rohkem kui hommikusel ajal. 2. jaanuarist alates on raamatukogu avatud kella 11-20, laupäeviti 12-19.

Rahvusraamatukogu peadirektor Janne Andresoo ütles, et Endla tänava sissepääsuga ajalehtede saal suletakse üldse ning renditakse välja. «See on majanduslikus mõttes meile kokkuhoid,» tõdes ta.

Samas arvas Andresoo, et lugejad sellest midagi kaotada ei tohiks, sest kõiki ajalehti-ajakirju saab edaspidi lugeda üldlugemissaalis. Erinevalt Endla tänava saalist tuleb selleks nüüd registreerida end lugejaks või võtta külaliskaart, panna üleriided hoidu ja minna 7. korrusele.

Töötajate sõnul käisid eraldi sissepääsuga ajalehtede saalis meelsasti pensionärid, samuti tulid paljud just töökuulutusi lugema.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles