Ärimees ja muinsuskaitsja rahastavad haruldase maali kordategemist

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reigi kirik Hiiumaal.
Reigi kirik Hiiumaal. Foto: www.eelk.ee

Hiiumaa ekskursioonil giidilt kuuldud lugu õnnetu saatusega 16. sajandist pärit maalist läks ärimees Enn Kunilale hinge ja ta otsustas selle taastamist toetada. Oma rahalise panuse maali korrastamisse andis ka muinsuskaitsja Dan Lukas.

Reigi kirikule ja kogudusele kuuluva 16. sajandist pärit maali uhke lillornamentikaga raam läks kaotsi 80ndatel ühel restaureerimise-reisil Tallinna ning hulk aastaid seisis kaunis teos n-ö alasti ja raamita seinale toetatult, kirjutab Hiiu Leht.

Maali saatus läks väga korda Hiiumaa muuseumi peavarahoidjale Helgi Põllole, kes enda sõnul rääkis igal Reigi kiriku ja kirikaia ekskursioonil kuulajaile maali kurvast saatusest.

Ühel niisugusel ekskursioonil oli kuulajate hulgas ettevõtja Enn Kunila, kes soovis raami valmistamise kinni maksta.

Praeguseks on valminud 108,2 x 77,2 cm suuruse maali alusraam ja maal koos raamiga on Reigis juba oma endisel kohal seinal.

Raami joonise ja teostuse autor on restauraator Kersti Siim ja selle maksis kinni Enn Kunila. Lisaks on valminud ka suuruses üks ühele joonis raami lillornamentikast, mille järgi saab raami päris valmis teha. Selle töö eest tasus Dan Lukas.

Raami lõplikuks valmimiseks on vaja veel väga palju raha. Lukase hinnangul jääb ornamentika puusselõikamise hind 150 000-200 000 krooni kanti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles