Lennusadam avatakse järgmise aasta mais

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lennusadam oktoobri alguses.
Lennusadam oktoobri alguses. Foto: Peeter Langovits

Eesti Meremuuseum otsustas, et Lennusadama avamiskuupäevaks saab 11. mai, kui toimub pidulik avatseremoonia, pärast mida on Lennusadam avatud kõikidele külastajatele.


11. mail, kui muuseum avatakse, täitub täpselt kaks aastat päevast, kui Lennusadama ehitusele pandi sümboolne nurgakivi. Lennusadama avamisega tekib Eesti Meremuuseumile kaks ekspositsiooniala: üks Lennusadamas ja teine Paksus Margareetas, kus saab jätkuvalt näha Eesti merenduse ajaloo ekspositsiooni.

«Lennusadamast saab üks Euroopa unikaalseimaid meremuuseume, mille väljapanekus on üle paarisaja suure eksponaadi. Eesti mereajalugu ärkab ellu unikaalsetes vesilennukite angaarides ja nende ümber, kus muuseumi kolmel tasandil pakuvad teiste hulgas põnevaid elamusi elusuuruses vesilennuk Short 184, legendaarne allveelaev Lembit ja 16. sajandist pärit Maasilinna laev,» selgitas Meremuuseumi direktor Urmas Dresen.

Peale selle saavad huvilised seigelda Lennusadama matkuritel – teha õhulennu Tallinna kohal, võtta ette ümbermaailmareisi Kollasel Allveelaeval või navigeerida Tallinna lahel. Uus muuseum saab olema suunatud eeskätt peredele, pakkudes huvitavat tegevust korraga nii lastele kui täiskasvanutele. Muuseumis saavad olema ka kohvik ja pood.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles