Meie teame, kes on Nublu! Aga kes on teised varjunimede kasutajad? (7)

Priit Pullerits
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anonüümsust säilitav Eesti kuumim artist Nublu tõmbamas Viljandis publikut kaasa.
Anonüümsust säilitav Eesti kuumim artist Nublu tõmbamas Viljandis publikut kaasa. Foto: HEGE-LEE PAISTE

Halli kapuutsi alla ja mustade prillide taha varjuv noor, suvega ülipopulaarseks saanud räppar Nublu on tekitanud üldrahvaliku mõistatuse, kes küll on ta tegelikult. Aga see pole Eestis sugugi esimene kord, kui keegi püüab oma pärismina varjates enda vastu huvi üles kütta.

Uudis on siin see, et kes on Nublu – noor räpiartist, kes on sama palju kui oma lugudega tekitanud furoori sellega, mis on tema pärisnimi –, on meie Arteri toimetusele teada. Kui nüüd faktitäpne olla, siis teab seda meie toimetuses vaid üks, ent teadmine seegi. Teadmine, mida ihaldaks teada saada küllap tuhanded Eestis – aga kas tasub seda valjult välja öelda?

Esmalt tasub küsida, miks on noormees võtnud varjunime ning varjab oma pärisnime ja nägu.

«Isiku peitmine pole eesmärk omaette,» selgitas Nublu Arterile. «Aga seni on see andnud võimaluse enam-vähem segamatult Prisma kassajärjekorras seista. Pean neid väikseid hetki oluliseks.»

Nüüd mõelge: kas teie oleksite nii südametu, et võtaksite noorelt inimeselt võimaluse tundmatuna sabas passida?

Mis siis, et seadusega meid Nublut paljastamast takistada ei saa. Ükski seadus ei keela ajakirjandusel, mille üks eesmärke on tõe levitamine, välja öelda, kes peitub ühe või teise varjunime taha – eeldusel muidugi, et ajakirjandus ei eksi tema pärisnime kõigile kuulutades.

Arteri toimetuse esindajana olen kindel, et tean sada protsenti täpselt, kes on tegelikult Nublu.

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles