Toomas Kalve teeb teistmoodi: ta maalib oma fotod

Raimu Hanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toomas Kalve näitab, kuidas maha langenud puulehed mullu hilissügisel Kristiina Ehini koduaias Jakobi mäel tuli pildi vormistamisel pintsli ja luubi abil ära värvida.
Toomas Kalve näitab, kuidas maha langenud puulehed mullu hilissügisel Kristiina Ehini koduaias Jakobi mäel tuli pildi vormistamisel pintsli ja luubi abil ära värvida. Foto: Sille Annuk

Tänapäeval pildistab kergel käel igaüks ja võib foto silmapilk teistele kas või maailma lõppu saata. Just seepärast saab üllatada piltidega, millest igaühe tegemiseks kulub päevade viisi hoolt ja armastust. Toomas Kalve sedamoodi tehtud fotode näitust «Kalvetaarium» saab vaadata Aparaaditehase galeriis Ag47.

Seintel on viimistletud puitraamides – needki on fotokunstnik oma kätega kiirustamata teinud – kultuuritegelaste portreed. Nad on praegustele inimestele ja tulevastele põlvedele jäädvustatud plaatkaameraga, mis on valmistatud üle-eelmisel sajandivahetusel, umbes aastal 1900.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles