Avatakse näitus uuemast klaasidisainist

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kateriin Rikkeni vaasikollekstioon "Talveöö unenägu".
Kateriin Rikkeni vaasikollekstioon "Talveöö unenägu". Foto: Iris Kivisalu

Teisipäeval, 11. septembril kell 18 avab Galerii Okapi (Niguliste 2, Tallinn) Disainiöö satelliitnäituse «Eesti uuem klaasidisain», mille väljapanek koondab 18 erineva klaasikunstniku ja -disaineri värskeimat loomingut.

Kodumaise klaasitehase puudumisel on kunstnikud ja disainerid leidnud uued võimalused, kuidas oma disaini täna luua. Näitusel väljapandud kõiki töid võib unikaalseks pidada seetõttu, et loodud esemed on puhutud ja järeltöödeldud käsitsi. See nüanss annab igale tööle omalaadse võlu ja iseloomu.

Teisipäeval on Galeriis Okapi võimalik kõigil huvilistel kohapeal näha, kuidas luua leepõleti tehnikas Okapi Glass ehete detaile, ka esitletakse videot MSK glass klaasitootmise protsessist.

Näitus «Eesti uuem klaasidisain» on avatud Galerii Okapis kuni 16. septembrini.

Galerii Okapi on kunsti ja disaini müügi- ja näitusepind Tallinna vanalinnas. Siin asuvad klaasistuudio ja fotogalerii, kus tegutsevad Okapi asutajad, klaasikunstnikud Birgit Pählapuu ja Raili Velt ning fotograaf Temuri Hvingija. Okapis on välja pandud eesti disaini ja klaasikunsti taieste paremik ning näha saab ka eesti fotokunsti ja graafikat. Nende loojaid ühendab süvenenud suhe oma valdkonda ja materjali, olgu selleks klaas, foto või graafika.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles