Vanemuise «Kessu ja Tripp» telelavastusega sarnasusi ei loo

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teatri Kodu
Teatri Kodu Foto: TPM

Vanemuises jõudsid esmakordselt lavale üksi kodus oleva tüdruku ja tema väljamõeldud kaaslase mängud ehk siis ka teleriekraanilt kuulsad Robert Vaidlo raamatukangelased Kessu ja Tripp. Sarnasusi kunagise telesarjaga Tartusse Teatri Koju siiski ei maksa minna otsima.

Lavastaja Kristo Tootsi sõnul on lavastuse üheks ideeks juhtida tähelepanu lastele ja nende tegemistele, vahendas ERR Uudised.

«Selles loos on ka muidugi seda, et kui palju on meil lapsed mingitel erinevatel põhjustel üksinda,» ütles Toots «Aktuaalsele kaamerale».

Kessu osatäitja Liisa Pulk tunnistas, et tema oli väiksena samasugune laps, kes polnud marakratt ja kes tegi kõik nii, nagu ema soovis, kui just midagi kogemata meelest ei läinud, näitlejad tunnistavad, et endine telelavastus neid ei kammitsenud ja värskes lavastuses lähtuti ainult raamatust.

Trippi mängib Martin Kõiv, «Kessu ja Tripp» etendub Tartu mänguasjamuuseumi Teatri Kodu saalis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles