Milline eestlane saab neljapäeval tähtsa preemia? Vaata otseülekannet Postimehest!

Madis Vaikmaa
, Arteri toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristjan Järvi.
Kristjan Järvi. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Ajakiri Gramophone märgib juba 41. korda ära aasta parimad klassikalise muusika salvestused ja sel korral on «võistlustules» ka eestlasi. Eesti Vabariigi juubeliaasta puhul pööratakse Eestile sellel aastal suuremat tähelepanu. Sel erilisel puhul on kodupublikul võimalik osa saada Gramophone’i galast, kus teiste hulgas astuvad üles ERSO ning Kristjan ja Neeme Järvi.

Otse Londoni Covent Gardeni lähistelt eetrisse minevat muusikaga täidetud õhtut on medici.tv vahendusel võimalik Postimehest jälgida juba neljapäeval alates kella 20.30st.

13. septembri õhtul antakse muuhulgas üle aasta plaadi, orkestri ja artisti auhinnad ning elutööpreemia. Huvilistele on ilmselt juba teada, et Eesti Filharmoonia Kammerkoor ja Kaspars Putniņš hinnati parimaks koorimuusika kategoorias plaadiga «PÄRT Magnificat & Nunc dimittis. SCHNITTKE Psalms of Repentance». Gramophone’i hinnangul on plaadi puhul tegu «saavutusega, mis toob välja kõik emotsionaalsed ja spirituaalsed nüansid maksmata lõivu tehnilisele täiuslikkusele».

Gramophone’i gala algab Jaan Räätsa kontserdiga kammerorkestrile, op 16, aga kõlab ka Sibeliuse, Vähi, Elleri ja Straussi muusikat. Lisaks eestlastele on laval muuhulgas pianist James Bailleu ja metsosopran Marianne Crebassa.

Lisaks otseülekandele toob Postimehe reporter teieni värskeid muljeid ka kohapealt.

Gramophone'i gala ja auhindade kohta leiab rohkem infot siit. 1923. aastast ilmuv Gramophone on üks tuntumaid klassikalisele muusikale keskenduvaid ajakirju. Auhindu on välja antud juba 1977. aastast alates ning mullu jõudis medici.tv otseülekanne pidulikust õhtust rohkem kui 65 000 inimeseni 180s riigis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles