Tunnustati parimatest parimaid

Tiina Kolk
, kultuuriajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Parim insenertehnilise toote disain: teeninduspost Coral. Autor Margus Triibmann.
Parim insenertehnilise toote disain: teeninduspost Coral. Autor Margus Triibmann. Foto: EESTI DISAINERITE LIIT

Nagu ikka, antakse paarisarvulistel aastatel Disainiöö festivalil kätte Eesti disainiauhinnad. Reedel tunnustati Kadrioru tennisekeskuses autasustamistseremoonial silmapaistvaid toote-, teenuse-, graafilise ja veebidisaini loojaid, samuti noori kujustajaid ja teenekaid tegijaid.

Meie disainihariduse alustala, legendaarse Bruno Tombergi järgi nime saanud tootedisainipreemiate konkursile laekus seekord 138 tööd, mille seast valis rahvusvaheline žürii – Luca Berta, Pauliina Aarikka, Josyane Franc, Magnus Englund ja Björn Koop – teise vooru 58 teost.

Bruno auhinnast tähtsamgi tunnustus on elumuutva tootedisaini auhind, mis antakse Eesti Disainerite Liidu presidendi Ilona Gurjanova sõnul mõjukaimale disainitootele, mille valimisel lähtutakse disaineri võimekusest leida lahendusi aktuaalsetele kriisiolukordadele ja näha ette tuleviku stsenaariume ühiskonnas ning oskusest tuua radikaalseid muutusi inimese igapäevaellu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles