Esilinastub uus Eesti dokumentaalfilm «Tagasi Kadriorus»

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dokumentaalfilm «Tagasi Kadriorus»
Dokumentaalfilm «Tagasi Kadriorus» Foto: Kaader filmist

Dokumentaalvaatlus «Tagasi Kadriorus» on jäädvustatud 22. juulil 1718 asutatud Kadrioru pargiansambli kolmesajanda aasta jooksul. Film on salvestatud alates maikuust 2017 kuni 2018. aasta juulikuu alguseni.

Jälgitakse Kadrioru elu kõigil aastaaegadel, varajastest hommikutundidest südaööni. Pargi kõigis erinevates osades. Umbes nõnda,  nagu seda võiks vaadelda üksildane uitaja, omaette jalutaja.

Tänapäevaste vaadete kõrval on filmis mõningaid kaadreid Eesti Rahvusringhäälingu ja Riigiarhiivi filmiarhiivist, ent tegemist ei ole ajaloolise ülevaatefilmiga. Filmitegijad on otsustavalt loobunud kõigist ekspertintervjuudest, nn rääkivatest peadest.

Kadriorg rääkigu seekord enda eest ise.

Film linastub kolmapäeval, 19. septembril kell 18.00  KUMU auditooriumis sarjas Kumu dokumentaal. Seanss on tasuta.

Režissöör Märten Vaher, stsenarist Jaak Lõhmus, operaatorid Tauno Sirel ja Kristjan-Jaak Nuudi, helilooja Rein Fuks, produtsendid Mati Sepping ja Ruth Heinmaa. Jutustajateksti loeb Sergo Vares.

Tootja Estinfilm koostöös  Kadrioru Pargi, Eesti Rahvusringhäälingu, Tallinna linna ja Eesti Kultuurkapitaliga; 2018. Kestus 54 minutit.     

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles