Mustpeade majas esineb acid jazz’i artist Praful

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Praful.
Praful. Foto: Rene Dissel

Tallinnas Mustpeade majas esineb 28. septembril acid jazz’i artist Praful, keda on remiksinud Antonio Ocasio ning kelle eeskujude seas on Wayne Shorter, John Coltrane ja Charlie Parker.

Saksamaalt pärit ja Hollandis elav 54-aastane Ulrich Schröder ehk Praful on flöödi- ja saksofonivirtuoos, kes eksperimenteerinud trip-hop’i, drum’n’bass’i ja muude stiilidega. Tema debüütalbum «Touched by Love» ilmus 1999. aastal. Pärast seda ilmus temalt pea igal aastal plaat. Ta on teinud ka koostööplaate. 

Prafuli kontserdid sünnivad spontaanselt, ühisloomingus kuulajatega. Ta mängib helilõigu, salvestades selle kohapeal, siis järgmise, kasutades erinevaid pille, lauldes ise või kuulajaid kaasates. Seejärel miksib Praful nendest erinevatest helikihtidest loop’imise ja erinevate efektide abil terviku, mis kõlab nagu bänd.

Ühel hetkel on Prafuli kontsert rahulik ja ülendav, siis ekstaatiline ja vastupandamatult tantsima panev. Lisaks flöötidele ja saksofonidele kõlavad ukulele, meloodika, sansula, xalam, kanjira ja teised löökpillid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles