ERMi hõimuklubi sügishooaja avab udmurdi kirjanik Muš Nadii

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Udmurdi kirjanik ja tõlkija Muš Nadii.
Udmurdi kirjanik ja tõlkija Muš Nadii. Foto: Erakogu

Homme, 25. septembril algusega kell 17.30 kohtub Eesti Rahva Muuseumi sügishooaja esimeses hõimuklubis kuulajatega udmurdi kirjanik ja tõlkija Muš Nadii. Loeng toimub ERMi Aliise Moora auditooriumis (Muuseumi tee 2, Tartu; A-sissepääs) ning on tasuta.

Muš Nadii (kodanikunimega Nadežda Ptšelovodova) tutvustab huvilistele soome-ugri kirevat kirjandusmaailma, kus lisaks kirjanikele on oluline roll ka tõlkijatel. Pole sugugi haruldane, et ühed ja samad inimesed jõuavad aktiivselt olla mõlemat. Nadii ise on tutvustanud eesti kirjandust udmurdikeelsele lugejale, samuti on tema luuletusi ilmunud mitmes Eesti luulekogus.

Eesti Rahva Muuseumi loengusarja «Maailm ja rahvad» kuuluv ERMi hõimuklubi pöörab tähelepanu meie keelesugulastele Uurali rahvastele ning tutvustab nende eluolu, kultuuri ja keelt nii minevikus kui ka tänapäeval. Kohtume inimestega, kes on soome-ugri teemadega põhjalikumalt kokku puutunud, olgu siis teadusliku poole pealt või isiklikumal tasandil. Ettekandeõhtute juurde kuuluvad vestlusringid ja arutelud. Muuhulgas mõtiskleme ka selle üle, milline on meie endi koht paljurahvuselises soome-ugri maailmas ning kuidas võiks välja näha selle homne päev.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles