Kumus näeb Aafrika ooperil põhinevat filmi

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Film «Kogu maailma ooper».
Film «Kogu maailma ooper». Foto: Kaader filmist

Mis juhtub siis, kui ooper rändab Euroopast Aafrikasse ja inimesed Aafrikast Euroopasse? Vastuse annab film «Kogu maailma ooper», mis kolmapäeval Kumu kultuuriteemaliste dokumentaalfilmide sarjas 26. septembril kell 18 ekraanile jõuab. Kumu auditooriumis aset leidva seansi juhatab sisse kunstiteadlane ja -kriitik Eha Komissarov.

Mali režissöör Manthia Diawara mõtiskleb tuntud migratsiooniteemalist Aafrika ooperit «Bintou Wéré, Saheli ooper» aluseks võttes rahvaste rändamisest ja praegusest põgenikekriisist nii Euroopa kui Aafrika perspektiivist vaadatuna.

Põimides ooperietteasteid, rännete kohta üles võetud kroonikakaadreid ning intervjuusid Euroopa ja Aafrika intellektuaalide, kunstnike ja ühiskonnategelastega, uuritakse põnevas vormis pealtnäha vastandlike vaatenurkade sulandumise võimalikkust nii kunstis kui elus.

Teos toob esile käimasoleva kriisi keerulise ja ambivalentse olemuse, mille puhul on raske anda selgeid hinnanguid või vastu võtta kõiki osapooli rahuldavaid otsuseid.

Film linastub seoses Kumu näitusega «Ekraani arheoloogia».

Film on inglise keeles ilma tõlketa. Sissepääs tasuta.

Kultuuriteemaliste filmide sarja «Kumu dokumentaal» korraldavad Kumu ja PÖFF.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles