Eesti Kontserdi hooaja avab Konzerthausorchester Berlin

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Konzerthausorchester
Konzerthausorchester Foto: Marco Borggreve

29. septembri õhtul avab Eesti Kontserdi sügishooaja Tallinnas Estonia kontserdisaalis Konzerthausorchester Berlin dirigent Juraj Valčuha juhtimisel. Soleerib organist Iveta Apkalna.

Sügishooaja avakontserdil on kavas Otto Nicolai avamäng ooperile «Windsori lõbusad naised», Joseph Jongeni Sinfonia concertante orelile ja orkestrile ning Ludwig van Beethoveni sümfoonia nr 3.

Konzerthausorchester Berlin on kõrgelt hinnatud orkester üle kogu maailma. Orkester annab üle saja kontserdi aastas, esineb nii oma kodusaalis Berliini Konzerthausis kui ka tuuridel Aasias, USAs ja Euroopa riikides. Konzerthausorchester inspireerib publikut uute kontserdiformaatidega ning ebatavaliste ja põnevate projektidega. Eelmisel aastal tunnustati orkestrit Saksa orkestrite fondi innovaatilise orkestri auhinnaga.

Juraj Valčuhalisaks, kes juhatab orkestri Tallinna kontserti, on Konzerthausorchester Berlini esimene külalisdirigent. Aastatel 2009–2016 oli ta Torino Sinfonica Nazionale della Rai peadirigent. Kõrge tunnustuse on välja teeninud ka kontserdi solist, Läti organist Iveta Apkalna. Ta vaimustab oma sügava muusikalise arusaamise, briljantse tehnika ja tugeva muusikalise tunnetusega. Tema missioon on olnud viia orelimuusika kontserdisaalidesse. Alates kontserdist Berliini Filharmoonikutega Claudio Abbado juhatusel on ta esinenud prestiižsete orkestrite ja nimekate dirigentidega kogu maailmas.

Konzerthausorchester Berlin esineb Estonia kontserdisaalis 29. septembril kell 19. Kontserti korraldab Eesti Kontsert. Pärast Tallinna kontserti esineb orkester käesoleva tuuri raames ka Riias ja Vilniuses ning teeb nii kingituse Balti riikide 100. sünnipäevaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles