Järgmisel reedel esitletakse uut raamatusarja

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Friedebert Tuglas.
Friedebert Tuglas. Foto: Eesti Kirjandusmuuseum

Reedel, 5. oktoobril algusega kell 18 esitletakse Tallinnas Kirjanike Maja musta laega saalis uue raamatusarja «Eesti novell», kuhu neli kirjandust tundvat ja armastavat inimest on valinud huvitavamad palad eelmisel aastal ilmunud novellide hulgast.

Raamatusarja annab välja MTÜ Eesti Jutt. Koostanud Armin Kõomägi, Made Luiga, Kajar Pruul, Maia Tammjärv. Kujundanud Asko Künnap. «EN18» on esimene raamat uuest sarjast, kuhu neli kirjandust tundvat ja armastavat inimest on valinud huvitavamad palad eelmisel aastal ilmunud novellide hulgast.

Esimeses kogumikus on sees Tuglase novelliauhinnaga pärjatud lood, aga häid novelle kirjutatakse igal aastal kaugelt rohkem kui kaks. Lühiproosa on täis krutskeid ja üllatusi, sageli künnab ta uudismaal, kus keegi pole veel käinud. See teeb novellist põneva ning novaatorliku žanri, mis sobib eriti hästi neile lugejatele, kes tahaksid lugeda midagi tviidist pikemat, ent romaanist lühemat. Aga et ajalugu oleks võrdluseks silma ees, on kogus uudisjuttude kõrval ka üks sajanditagune üllitis, seekord maestro Friedebert Tuglase enda sulest.

«EN18» autorid: 

Jüri Kolk

Mudlum

Mart Kivastik

Martti Kalda

Lilli Luuk

Andrus Kivirähk

Meelis Friedenthal

Mari-Liis Müürsepp

Janar Ala

Margit Lõhmus

Donald Tomberg

Juhan Voolaid

Armin Kõomägi

Mihkel Mutt

Friedebert Tuglas

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles