Galerii: Eesti muljet avaldava loodusfilmi esilinastus

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kolmapäeval esilinastus kinos Artis EV100 filmiprogrammi raames loodusfilm «Tuulte tahtud maa», mida on juba jõutud nimetada «sajandi Eesti loodusfilmiks».

«Tuulte tahtud maa» on dokumentaalfilm Eestimaa metsikust loodusest, kus vaataja ees rulluvad lahti meie kodumaa eriilmelised maastikud koos metsloomade ja tuhandete läbirändavate linnuparvedega. Filmi peategelane on meie metsade suurim imetaja ja põliselanik põder. Looduse kaudu avanevad meie minevikupüüdlused ja vajadused ning meie iseloom, mida maastikud on tuhandete aastate jooksul hoidnud ja kinnitanud. Filmi materjali ülesvõtmiseks kulus ca 400 võttepäeva.

Režissöör Joosep Matjus räägib filmist järgmist: «Loodus on meie identiteet ja rahvuslik uhkus — Eesti Vabariigi visiitkaart, millega me tutvustame end välismaailmale. Oma kodumaa puhtast ja metsikust loodusest on teinud filmi pea iga ennast hindav Euroopa riik. Puutumata loodus on rahvuslik aare, mida tuleb hoida, ja puhta keskkonna olemasolu on märk riigi elujõulisusest. Eestlaste hinges on rabade vaikus, seal voolavad rahulikud jõed, kohavad põlismetsad ja meri kogub tormilaineid. Täna seisame ühiskonnas väga põhimõttelise küsimuse ees: kas säilitada meie riigi looduse puhtus ja liigiline mitmekesisus või ohverdada see meie materiaalse heaolu nimel? «Tuulte tahutud maa» on ood Eestimaa loodusele ja eestlaste loodustunnetusele.»

«Tuulte tahutud maa» 2018

  • Tootja: Wildkino
  • Režissöör: Joosep Matjus
  • Operaatorid: Joosep Matjus, Atte Henriksson
  • Produtsent: Riho Västrik
  • Eelarve 210 000 eurot
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles