Kultuuriprovints näitab uut tüüpi teatrimaja

Raimu Hanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Silt võimlal Lai 37 pakub seda hoonet müüa.
Silt võimlal Lai 37 pakub seda hoonet müüa. Foto: Kristjan Teedema

Tartu Uus Teater lootis alanud hooajal panna tegutsema teatri heaks vana võimla, mis asub botaanikaaia peavärava ja Ge­nialistide klubi vahel aadressil Lai 37.

Paraku ei ole see seni pikemas plaanis õnnestunud. Veidikeseks aga küll ja juba õige pea.

Enne omanikuvahetust

Enne maja omanikuvahetust toob Tartu Uus Teater selle saalis välja vanemuislase Robert Annuse lavastusena ja Ivar Põllu kui libretisti osalusel muusikalise viirastuse «Raudmees. Odysseuse eksirännakud» ning lisab etendustevahelisele ajale erisuguse kultuuriprogrammi.

«Kokku 33 päeva tegutseb Tartu Uus Teater aadressil Lai 37 täies mahus, esitledes, mida me uue teatrimaja all mõtlesime: palju teatrit, palju kino, palju kirjandust, muusikat, kohvikuid, kunsti ja pidusid,» märkis teatri juht Ivar Põllu. «Teater jääb avatuks 31. detsembrini, kui on Tartu Uue Teatri uusaastapidu.»

Kogu ettevõtmine käib sildi alla «Kultuuriprovints 2011 Tartu esitleb: teatrimaja YES33».

Esimene YES33 sündmus on verivärske muusikali «Raudmees», mille peaosas on Juss Haasma, esietendus eeloleval pühapäeval, 27. novembril. Just sel päeval saanuks Gunnar Graps 60-aastaseks.

Tartu Uue Teatri teate kohaselt on muusikalises viirastuses Gunnar Grapsi elu ja loomingu põhjal mängus tüdrukud, tsiklid, trummid, kitarrid, alkohol, indiaanlased, tundmatud ja tuntud lendavad objektid, enesemüümine ja endaksjäämine. Lavastuses mängib bänd.

Etendusi, kontserte, filme

«Raudmehe» etendusi novembris ja detsembris on kümme.

Lisaks neile annab vanas võimlas etendusi VAT teater, kõrgema lavakunstikooli Elmo Nüganeni kursus ning Andrus Laan­salu ja Erik Alalooga tehnoloogiline teater.

Muu hulgas annavad kontserdi ansambel Eliit. Kavas on ka filme, näiteks «Šlaager», «Pingul keel», «Kormoranid», ja muudki kultuurilist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles