Üks ajab teist taga ehk Lugu pühendumusest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Muusikateadlane Katherine Brandt (Marika Barabanštšikova) uurib, miks kirjutas Ludwig van Beethoven (Guido Kangur) mõni aasta enne surma tagasihoidliku valsi teemal tavatult suure klaveriteose.
Muusikateadlane Katherine Brandt (Marika Barabanštšikova) uurib, miks kirjutas Ludwig van Beethoven (Guido Kangur) mõni aasta enne surma tagasihoidliku valsi teemal tavatult suure klaveriteose. Foto: Margus Ansu

Vanemuise uuslavastus «33 variatsiooni» on kui sibul, millest koorub mitu põnevat omavahel ühendatud kihti, kuid mille südamik ometi nutma ei aja.

Kuulus klassik Ludwig van Beethoven (Guido Kangur) võttis elu lõpul kinnis-ideeks kirjutada ühele valsijupile variatsioonid. Ta ei saanud enne pidama, kui oli neid viie aastaga teinud 33, ja ta oleks veelgi kirjutanud, kui kirjastaja poleks teda lõpetama sundinud.

Tänapäevases maailmas võtab muusikateadlane Katherine Brandt (Marika Barabanštšikova) vaevaks kaevuda neisse variatsioonidesse. Samal ajal ähvardab teda ennast surm ravimatu haiguse läbi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles