Pärnu Kitarrifestival muutis nime

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Kitarrifestivali kitarriorkester
Pärnu Kitarrifestivali kitarriorkester Foto: Mikk Kirikal

Pärnu Kitarrifestival saab viie aastaseks. Seoses ilusa numbri täitumisega ja mõningate muudatustega kavas, otsustas sündmus muuta ka nime. Uue ja värskema ettevõtmise nimeks sai Pärnu Kitarripäevad. 

Pärnu Kitarripäevad leiab sellel aastal aset 17.–18. novembril. Osalema oodatakse kõiki kitarriste Pärnu linnast, Pärnu maakonnast ja Eesti Muusikakoolide Liidu Pärnu regioonist. Juba eelmine aasta otsustati festival muuta kahepäevaseks ning jätta välja konkurss.

Pärnu Kitarripäevade eesmärgiks on elavdada kitarrimängu Pärnu linnas ja maakonnas, pakkudes esinemisvõimalust erinevate oskustega kitarristidele. Kitarripäevad soovib koondada erinevaid kitarriste, luues seeläbi uusi algatusi ja koostöö võimalusi.

Sõltumata vanusest ja kitarrimängu oskusest on üritusele oodatud erinevate muusikaliste eelistustega kitarristid. Kitarripäevad on kitarrikeskne üritus, mis ei ole bändikonkurss.

Pärnu Kitarripäevade raames toimuvad töötoad registreerunud osalejatele. Töötubasid viivad läbi Kirill Ogorodnikov (klassikaline kitarr), Kristjan Kaasik (elektrikitarr), Jaan Jaago (akustilised kitarrid), Siim Usin (basskitarr), Erko Niit ja Kersti Aas (kitarriorkester).

2018. aasta töötubades pakutakse lisaks kitarrioskuste omandamisele ka rütmika õpituba trummar Ahto Abner juhendamisel ning õpituba kunst ja muusika Üllar Kallau juhendamisel. Teistel huvilistel on võimalus tulla kuulama kontserte ja ülesastumisi festivali vabalaval.           

Nõuded osalemiseks:

●      Elad/tegutsed Pärnu linnas või Pärnumaal (EMLi Pärnu regioon)  

●      Esitamisele tuleva kava pikkus maksimaalselt 5 minutit     

●      Demo esitusele tulevast kavast (demo ei pea olema stuudiosalvestus)

Registreerimine festivalile algab täna 11. oktoobril. Registreerimise ja demode esitamise tähtaeg on 8. november 2018. Täpsem info kodulehel www.parnukitarr.ee.

Pärnu Kitarrifestivali raames toimuvad kontserdid:

17. november

20.00 Robert Jürjendal kontsert - (Kultuuriklubi Tempel - festivalile registreerunule tasuta, täispilet 5€)

21.00 Vabalava - (Kultuuriklubi Tempel - tasuta)

18. november

15.00 - 17.00 Kitarrifestivali lõppkontsert - (Kontserdimaja kammersaal - tasuta)

Viienda Pärnu Kitarripäevade pidulik avamine toimub 17. novembril algusega kell 10.00 Pärnu Kontserdimaja kammersaalis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles