Montserrat Caballé  – bel canto kuninganna

, Klassikaraadio toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Montserrat Caballé esinemas 1979. aastal Viinis.
Montserrat Caballé esinemas 1979. aastal Viinis. Foto: -/AFP

6. oktoobril suri 85 aasta vanuses maailma kõigi aegade silmapaistvamaid bel canto stiili esindajaid Montserrat Caballé, keda kõige kirglikumad fännid kutsusid hellitusnimega La Superba.

Võrratu iluga hääl, täiuslik ja veatu laulutehnika, õhus heljuvad ebamaised pianissimo’d ja harvaesinev mezzo voce tegid temast ühe ooperimaailma eredaima tähe läbi aegade. Caballé esines ligi poole sajandi jooksul maailma kuulsaimatel lavadel oma põlvkonna kuulsaimate lauljate, orkestrite ja dirigentide seltsis.

Kahel korral on Montserrat Caballé esinenud ka Eesti publikule – 1997. aasta septembris Eesti Kontserdi hooaja avakontserdil Estonia kontserdisaalis ning 1998. aasta juulis Tartus Raekoja platsil.

Kuigi diiva kõrgaeg oli selleks ajaks möödas, vallutas ta ka eesti publiku südamed oma imelise häälega ning koos lauljatarist tütre Montserrat Martíga lauludega hispaania zarzuela’dest. Tartu publik mäletab paduvihmas ja äikeses toimunud kontserti, kusjuures ilmaolud ei kahandanud, vaid pigem võimendasid emotsioone.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles