Moskva tippmuusikud saabusid Eestisse

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Musica Viva
Musica Viva Foto: Eesti Kontsert

Täna hommikul saabusid Eestisse Moskva tippmuusikud kammerorkestrist Musica Viva, et anda suurepärased kontserdid Tartus, Tallinnas ja Jõhvis.

Musica Viva on tippmuusikutest koosnev orkester, kes on kogunud rahvusvahelist tuntust programmide ajastutruude interpretatsioonidega. Orkester on teinud koostööd maailma parimate solistidega ning andnud kontserte kõikjal mainekates saalides.

Tänavu tähistab Musica Viva kaht juubelit – orkester on tegutsenud 40 aastat ning viimased 30 aastat on koosseisu juhatanud dirigent Aleksander Rudin.

Rudin on Venemaa muusikaavalikkuse säravaim täht. Maailmas tunnustatud tšellist, dirigent, pianist, erakordne ansamblist, Moskva konservatooriumi professor, vanamuusika asjatundja, orkestreerija ja paljude kontserdisarjade looja – ja kõikides nendes rollides on ta olnud võrdselt edukas.

Eesti publiku ette jõuab võrratu kammerorkestri esituses Beethoveni, Haydni ja Mozarti looming.

Musica Viva annab täna õhtul kell 19 kontserdi Tartus Vanemuise kontserdimajas. Kolmapäeval kell 19 esineb Musica Viva Tallinnas Estonia kontserdisaalis ning neljapäeva õhtul Jõhvi kontserdimajas. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles