Maailma parim orkester esineb Eestis

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ajakirja Gramophone poolt maailma parimaks orkestriks tunnistatud Royal Concertgebouw Orchestra esineb 9. novembril Tallinnas.
Ajakirja Gramophone poolt maailma parimaks orkestriks tunnistatud Royal Concertgebouw Orchestra esineb 9. novembril Tallinnas. Foto: Anne Dokter

Ajakirja Gramophone poolt maailma parimaks orkestriks tunnistatud Royal Concertgebouw Orchestra tähistab 130. tegutsemisaastat ning jõuab sel puhul lõpule kontsertreiside sarjaga «RCO meets Europe». Enneolematu turnee käigus annab hinnatud orkester meeldejääva kontserdi ka Eestis.

Eesti publikule esineb maailma hinnatuim orkester 9. novembri õhtul kell 19 Tallinnas Estonia kontserdisaalis. Tegemist on orkestriga, mis on pälvinud kogu maailmas vaid kiidusõnu. Kriitikud tõstavad esile koosseisu unikaalselt kaunistkõla, mis tõstab nad tuhandete orkestrite hulgast selgelt esile. Samuti kiidavad kriitikud selle orkestri kõikide pillirühmade kõla, mis moodustab tõelist elamust pakkuva terviku.

Orkester on võtnud südameasjaks noorte muusikute kaasamise ning turnee jooksul viiakse läbi kaasamisprojekt «Side by Side» – igas külastatavas riigis esitab maailmakuulus Royal Concertgebouw Orchestra ühe teose kohalike noorte muusikutega. Eestis saavad legendaarse orkestriga koos musitseerida Tallinna Muusikakeskkooli Sümfooniaorkestri noored ning Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia tudengid.

Orkestrit juhatab dirigent Dima Slobodenjuk ning publiku ette jõuab Zemlinsky, Straussi ja Bergi looming. Just Straussi loomingu esitamine on toonud orkestrile ka mitmeid auhindu.

Royal Concertgebouw Orchestra teeb tihedat koostööd maailmakuulsate heliloojatega ning jälgib kava kokku seadmisel kaht olulist aspekti – kava peab sisaldama nii traditsioonilist muusikat kui ka värsket ja uuenduslikku loomingut. Nii pakub see elamust ka kõige nõudlikumale maitsele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles