Nukker lugu lapsepõlve unustanud mehest

Ralf Sauter
, filmikriitik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koguperefilmis «Christopher Robin ja karupoeg Puhh» on Puhhi parimast sõbrast, poisiklutt Christopher Robinist saanud täiskasvanud mees. FOTO: Kaader Filmist
Koguperefilmis «Christopher Robin ja karupoeg Puhh» on Puhhi parimast sõbrast, poisiklutt Christopher Robinist saanud täiskasvanud mees. FOTO: Kaader Filmist Foto: Kaader filmist

Inglise lastekirjaniku A. A. Milne’i loodud mett armastav karupoeg Puhh ning tema sõbrad, kes on seigelnud nii raamatulehekülgedel kui ka tele- ja kinoekraanidel, pikka tutvustamist ei vaja. Kuigi esimene Puhhi-lugude kogumik ilmus sajandi eest, peetakse elavast kaisukarust tänini lugu: möödunud aastal ilmus Milne’i elu vaatlev draama «Hüvasti, Christopher Robin» ning nüüd on kinodesse tulnud koguperefilm «Christopher Robin ja karupoeg Puhh», kus Puhhi parim sõber, poisiklutt Christopher Robin on kasvanud suureks.

Ewan McGregori mängitud Christopher Robin pole maalilises Saja Aakri metsas elavaid karvaseid lemmikuid näinud lapsepõlvest saati ega leia võimalust neid meenutadagi, sest nõudlik töökoht ja perekond röövivad kogu tema aja. Ühel saatuslikul nädalavahetusel, kui Robini abikaasa ja tütar sõidavad maale, jättes rohkem firma kui pere heaolust hooliva mehe üksinda koju tööd rabama, saabub Puhh talle Londonisse külla ja meelitab Robini tagasi metsa, kus elavad ka eesel Iiah, Tiiger ja teised.

Sisututvustuse põhjal nii ei arvaks, aga Disney koguperefilmi kohta on režissöör Marc Forsteri («Avastades Eikunagimaad») käe all valminud käsitlus Milne’i kuulsatest tegelastest üllatavalt melanhoolne, esitledes täisealist Christopher Robinit tundetu mehena, kelle mälestused kaisuloomadest kaaslastega veedetud helgetest aegadest on ammu hääbunud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles