EV100 raamatuesitlus «Eesti kunsti 100 aastat»

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna esitletakse Kumu kunstimuuseumi aatriumis Sirje Helme raamatut «Eesti kunsti 100 aastat». Postimees teeb esitluselt otseülekande.

«Eesti kunsti 100 aastat» on nagu teerada, mis lookleb rohkem ja vähem oluliste sündmuste vahel ning lubab pilgul haarata kord avaramat panoraami, kord takerdub väiksemateks kõrvalharudeks. See on lühike ja lihtne ülevaade, milles on teadlikult kõrvale jäetud teemad ja probleemid, mis keerlevad akadeemilises arvamusteringis. Et lühidalt kokku võtta saja-aastast perioodi, mis on täis dramaatilisi ja erakordseid sündmusi, tuli kõndida peamiselt keset teed, mis aga ei tähenda, et meie kunstilugu lihtsakoeline oleks.

Meie kultuuris on sügavaid allhoovusi, mis hoiavad ja vormivad annet ning annavad jõudu loovusele. Teisiti poleks olnud võimalik 20. sajandi alguse uskumatult kiire professionaalse kunstivälja teke ega üheksakümnendate metsik energia.

EV100 raamatusarja kuuluva teose esitlusel vestleb autoriga kunstiteadlane professor Krista Kodres.

Raamatu «Eesti kunsti 100 aastat» 440 eksemplari kinkis raamatukogudele Enn Kunila. 

Juubeliperioodil ilmub EV100 raamatusarjas 44 teost, mis jutustavad Eesti arengulugu läbi eri valdkondade. Raamatusarja teemad on valinud Riigikantselei EV100 juhtrühm ja raamatusarja kolleegium koosseisus Mart Orav, Aleksei Lotman ja Peeter Saari.

Ülevaatesarja annab välja Postimees Kirjastus koostöös Riigikantselei EV100 korraldustoimkonnaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles