Vahur Kersna jälitab Urmas Oti tapjaid (2)

Priit Pullerits
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urmas Ott osalemas aastal 1987 Vahur Kersna juhitud telesaates «Noortestuudio pärastlõuna». See on ainus foto, kus kaks nimekat telemeest on kahekesi koos.
Urmas Ott osalemas aastal 1987 Vahur Kersna juhitud telesaates «Noortestuudio pärastlõuna». See on ainus foto, kus kaks nimekat telemeest on kahekesi koos. Foto: Peeter Sirge

Nad töötasid kaua koos, said mõlemad ekraanil tuntuks ja armastatuks, aga nad ei olnud sõbrad. Ometi tundis Kersna, Oti saatusekaaslane – kui rääkida tervisest –, et just tema on saanud elult ülesande välja uurida, mis viis temast seitse aastat vanema kolleegi siitilmast nii noorelt, kõigest 53-aastasena.

Kaks kümnendit tagasi tõmbas Urmas Ott oma pikaajalisele töösuhtele ETVga joone alla – aga mitte nii, nagu ta oli plaaninud. Ta oli teinud sarja «Carte blanche» kuus hooaega, kokku 138 saadet. Ent viimase hooaja kevadel läksid Oti suhted ETV peadirektori Toomas Lepaga mõne saatekülalise tasustamise asjus teravaks. Koguni nii teravaks, et Ott ähvardas saate tegemise enneaegu ära lõpetada. Ta oli ärritatud, et Lepp ei lubanud külalistele mingit honorari maksta.

Ometi tegi Ott «Carte blanche’i» kuuenda hooaja siiski lõpuni. Viimase saate eel palus ta tuua stuudio ette väikse laua, et saaks pärast saate lõppu oma meeskonnaga hüvasti jätta.

Ootamatult saabus kohale ka Lepp, šampanjapudelid käes.

«Ja siis ma nägin, kuidas äkki toimus midagi, mingisugune nihe Urmase olekus,» meenutab Merike Viilup, tollane ETV meelelahutussaadete peatoimetaja selle nädala algul poelettidele jõudnud Vahur Kersna raamatus «Kes tappis Urmas Oti?». «Ta natuke kogus, võttis mingi hoiaku ja siis hakkas sealt tulema üsna negatiivset teksti kogu tolleaegse televisiooni õhkkonna suhtes. See oli tema suhteliselt pikk monoloog. Ta nagu jättis tegelikult hüvasti selle majaga, minu meelest lõikas ta sel hetkel läbi võimaluse, et ta võiks ETVs jätkata.»

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles