«Seltsimees laps» võidutses taas: Lübecki filmifestivalilt pudenes parima debüütfilmi preemia

Liina Suvi Ristoja
, Apollo Kinoportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Seltsimees laps» näitlejad ja tegijad
«Seltsimees laps» näitlejad ja tegijad Foto: Pressifoto

Täna lõppevatel Lübecki Põhjamaade filmipäevadel kuulutati EV100 filmiprogrammi avafilm, Moonika Siimetsa «Seltsimees laps» aasta parimaks debüütfilmiks. 

Tänavu esimest korda välja antava preemiaga tunnustatakse ja tõstetakse esile Põhja-Euroopa noori andekaid filmitalente. Valiku tegi 300-liikmeline, nn Lübecki filmifestivali sõpradest koosnev žürii, kes panid ühiselt kokku ka auhinnaga kaasnevad 7500 eurot.

«Selline suur auhinnasadu võtab päris sõnatuks. Mul on muidugi tohutult hea meel selle üle, et Seltsimees lapsel» taaskord nii hästi läks, et lisaks avafilmiks valimisele Lübeckis, mis juba ise on erakordne, saime ka debüüdipreemia. Oleks tore, kui filmiga kaasnev menu tekitaks huvi Leelo Tungla suurepärase raamatutriloogia tõlkimise vastu näiteks saksa või inglise keelde,» rääkis režissöör Moonika Siimets.

Tänavu 60. sünnipäeva tähistav mainekas Lübecki filmifestival valis «Seltsimees lapse» ka oma seekordseks avafilmiks. Kunagi varem pole üksi Balti riikidest pärit film selle festivali avafilmiks osutunud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles