Delfiinimees lõpetab Kumu filmihooaja

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dokumentaalfilm «Delfiinimees».
Dokumentaalfilm «Delfiinimees». Foto: Kaader filmist

Legendaarne sukelduja Jacques Mayol pidas sinasõprust delfiinidega. «Delfiinimees» – sellist pealkirja kannab ka Kumu kultuuriteemaliste dokumentaalfilmide sarja sügishooaja lõputeos, mis jõuab ekraanile sel kolmapäeval. 7. novembril kell 18 Kumu auditooriumis aset leidva seansi juhatab sisse Eesti Sukeldujate Klubi instruktor Terje Meos.

Jacques Mayol oli esimene inimene, kes sukeldus ilma akvalangi kasutamata sügavamale kui 100 meetrit. Aga ta ei tegelenud mitte ainult inimvõimete piiride kompamisega, vaid püüdis leida ka vahetut kontakti inimese ja looduse vahel, tehes seda eelkõige delfiinidega suheldes.

Kreeklase Lefteris Charitose film avab haruldaste arhiivikaadrite abiga selle superstaari staatust nautinud sukelduja, filosoofi ja seikleja vähetuntud eraelu ja tutvustab maailma, kus ta ennast kõige paremini tundis – ookeani, vabasukeldujate paradiisi.

Sümboolselt on filmi minajutustaja Jean-Marc Barr, kes mängis Mayoli ka prantslase Luc Bessoni kuulsas mängufilmis «Suur sinine».

Film on ilma tõlketa, ingliskeelsete subtiitritega. Sissepääs tasuta.

Kultuuriteemaliste filmide sarja «Kumu dokumentaal» korraldavad Kumu ja PÖFF.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles