Philly Joe’s jazziklubi toob nädala lõpus Eestisse kaks USA tippkoosseisu

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jazziklubi Philly Joe's.
Jazziklubi Philly Joe's. Foto: Madis Sinivee

Neljapäeval, 29. novembril kell 20 esineb Philly Joe’s jazziklubis (Vabaduse väljak 10) Tim Hagans Quartet (USA) ja reedel, 30. novembril kell 20.00 Klemens Marktl Four (Austria-USA-UK).

Tim Hagans on vaieldamatult praeguse jazziskeene üks erilisemaid trompetiste, heliloojaid ja arrangeerijaid, kelle Blue Notesi alt välja antud albumid on kriitikute poolt kõrgelt hinnatud.

Neljapäevaseks kontserdiks on Hagans endaga mängima võtnud kolm vaieldamatut staari, kes on küll pärit meie lähiriikidest, kuid kes põhiliselt tegutsevad New Yorkis. Carl Winther klaveril, Johnny Åman bassil ja Anders Mogensen trummidel on koos tuuritanud üle 6 aasta ning andnud enam kui 500 kontserti riikides nagu USA, Hiina, Boliivia, Tšiili, Uganda ja Zanzibar, rääkimata Euroopast. Esinetud ja albumeid on salvestatud nii triona, kuid ka staaridega nagu Jerry Bergonzi, David Liebman, Geroge Garzone ja Dick Oatts.

Austerlane Klemens Marktl on kahtlemata üks edukamaid oma generatsiooni Euroopa trummareid, kelle uues kvartetis näeb teda laval koos väga prestiižse jazzmuusika plaadifirma Blue Notes artisti, altsaksofonist Logan Richardsoni (USA), tenorsaksofonist Ronnie Scotti (UK) ning Kurt Rosenwinkeli ja Joe Lovano bassisti Michael Janischiga (USA). Praegust Euroopa tuuri alustati vaid paar päeva tagasi legendaarsel EFG London Jazz Festivalil Pizza Express Jazz Clubis, kus täpselt aasta tagasi esines ja salvestas ka meie oma Weekend Guitar Trio. Repertuaaris kuuleb spetsiaalselt sellele koosseisule kirjutatud teoseid, mida tuuri jooksul salvestatakse ning hiljem antakse välja maineka Inglismaa plaadifima Whirlwind Recordings alt.

Philly Joe’s on täitmas oma unistust, et saab pakkuda Vabaduse väljakul asuvat lava maailmakuulsatele jazzmuusikutele. Oktoobris esines täis-saalile maailmakuulus Kanada päritolu saksofonist Seamus Blake, kellega on muuhulgas lava jaganud üle maailma ka kõik Klemens Marktl Four liikmed.

«Me proovime tuua kultuuririkast Ameerika jazziklubide meeleolu ka Eestisse, olles siin riigis ainus igapäevaselt jazzmuusika kontserte korraldav klubi. Tim Hagansi ja Klemens Marktli ansamblite kontserdid Tallinnas näitavad, et Eesti ja Philly Joe’s jazziklubi on maailmakaardile tekkinud kontsertpaigana, kuhu ei pelga tulla mängima ka maailma tipud!,» kommenteerib Philly Joe programmijuht Lauri Kadalipp.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles