Balletilegendile kogunes mitu sületäit lilli

Raimu Hanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elena Poznjak-Kõlar.
Elena Poznjak-Kõlar. Foto: Margus Ansu

«Ljalja!» hõikas keegi tantsijate spaleerist, kui nähtavale ilmus Vanemuise balletilegend Elena Poznjak-Kõlar. Sellise nime sai ta kaasa lapsepõlvest. Nõnda hüüavad teda endised ja praegused kolleegid, kes olid kogunenud eile teatri suure maja teise korruse fuajeesse.

Kui ta oma dirigendist abikaasa Erich Kõlariga trepist üles tõusis, sai ta igalt spaleeris seisjalt õie.

Samal ajal esitasid Karmen Puis ja kontsertmeister Jaanika Rand-Sirp «Solveigi laulu» Griegi «Peer Gyntist». Eks tantsinud ju selles kaunis lavaloos nüüdne juubilar – jah, kui ei teaks, ei oskaks aimatagi, et 75! – oma tantsijatee alguse säravaimad rollid.

Lilli kogunes mitme süle jagu, sest õnnitlejaid oli kümnete kaupa nii oma majast kui ka mujalt Tartust ja Tallinnastki. Teatrijuht Paavo Nõgene luges ette õnnitluse, millel oli kultuuriministri Rein Langi allkiri.

Tartu abilinnapea Tiia Teppan tegi teatavaks, et raad on määranud teenekale baleriinile ja tantsupedagoogile Tartu medali.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles