Ene Pajula: mammi ei ole polkovniku lesega ühte meelt* (1)

Ene Pajula
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ene Pajula
Ene Pajula Foto: Tairo Lutter / Postimees

Millest muust üks vanainimene ikka räägib kui oma haigustest? Ja millal oleks selleks parem aeg kui enne valimisi?

Kes see vanu aegu väga täpselt mäletab, aga kui mammi oma vanu kirjatükke sirvib, siis meenub talle küll, et meie arstiabi olukorrast räägiti palju ka eelmiste valimiste eel, ja otse loomulikult käis jutt selle ümber, kui halvasti kõik on.

Mammi ei saa öelda, et oleks arstiabi asjus mingi ekspert, sest muidugi pole ta sel teemal teadusartikleid avaldanud, aga patsient on ta oma elu jooksul olnud küll ja veel. Võib omasuguste hulgas isegi kiidelda, et on ühe harvaesineva kaasasündinud haiguse pärast veetnud haiglas kuid ja teda on elu jooksul neli korda opereeritud: esimest korda 1977 ja viimast korda 2016, kaks ülejäänud korda mahtusid enam-vähem regulaarselt sinna vahele. 2001. aastal öeldi talle, et elupäevi on tal jäänud aasta, võib-olla kolm, aga mitte üle viie. Aga siin ta nüüd on, ikka veel elus, ja enamgi veel, elu parimas vormis.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles