Narva volikogu kärpis tugevalt kultuuripealinna taotluse koostamise eelarvet

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Narva linn.
Narva linn. Foto: Eero Vabamaegi/Postimees

Narva kandideerimisel Euroopa kultuuripealinnaks on tekkinud esimene tõsine tõrge, sest Narva volikogu kärpis tugevalt kultuuripealinna taotluse koostamise eelarvet.

Kultuuripealinnaks kandideerimise kuludeks küsis Narva linnavalitsus 210 tuhat eurot, kuid volikogu soostus andma sellest vaid kolmandiku, kuna sooviks saada paremat ülevaadet, kuidas kultuuripealinnaks taotlemise raha kulutama hakatakse, kirjutas ERR.

«Täna eraldatud rahast jätkub selleks, et kuulutada välja riigihange ja saada pakkumised taotluse koostamiseks,» ütles Narva volikogu aseesimees Larissa Olenina. «Praegu pole me veel aru saanud, kuidas on taotluse eelarve koostatud, sooviksime põhjalikumaid selgitusi ja näha milliseid reaalseid samme hakatakse tegema.» 

Narva linnapea Tarmo Tammiste kommenteeris, et küsimus, kuivõrd see seab ohtu Narva kandideerimise kultuuripealinnaks, on umbes samasugune, et kas maja saab ehitada, kui selleks on vaid vundamendi raha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles