Uku Suviste tegi Moskva südames Eesti ajalugu (1)

Priit Pullerits
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uku Suviste esitamas talendisaate teises voorus duetina Aleksandra Kruglovaga OneRepublicu lugu «Love Runs Out». Paarist pääses edasi kolmandasse vooru Suviste.
Uku Suviste esitamas talendisaate teises voorus duetina Aleksandra Kruglovaga OneRepublicu lugu «Love Runs Out». Paarist pääses edasi kolmandasse vooru Suviste. Foto: Maxim Lee

Jõuda Venemaa pealinnas Venemaa juhtivas telekanalis tuhandete võistlejatega laulutalentide konkursil kaheksa parema hulka, finaali lävele – see on saavutus, mille üle võiks uhkust tunda iga artist. Sellega toime tulnud Uku Suviste võtab asja aga kainelt ja rahulikult.

Alanud aasta esimesel päeval kulmineerus Venemaa suurimas telekanalis Pervõi Kanal suure finaalisõuga rahvusvaheline talendisaade «Golos» («Hääl»), kus Uku Suviste (36) saavutas läbi aegade Eesti lauljatest parima tulemuse, jõudes poolfinaali ehk kaheksa parema hulka. Päev hiljem rääkis ta Moskvast Skype’i vahendusel Arteri lugejatele, kuidas see tal õnnestus – ja mis finaali murdmisest vajaka jäi.

Kas poolfinaali jõudmine oli kordaminek? Või kaotus, sest finaali ei pääsenud?

(Naerab.) Nagu kõik asjad muutuvad ajas, nii ka see võistlus. Algul oli suur võit üldse saatesse saada. Ma ei oskagi öelda, kui palju võis minuga samal päeval lauljaid eelkuulamiselt läbi käia.

Räägitud on, et saatesse kandideeris 13 000 inimest.

Jah, sellisest arvust on räägitud. Nende 10–20 seast, kes lähevad korraga saali ettelaulmisele, valitakse saatesse võib-olla üks või kaks. Siis oli küll hea tunne, kui oled tulnud mitmeks päevaks Moskvasse, valmistunud ja teinud oma katse edukalt ära. Ometi ei ole sa veel kuskile jõudnud. Pääsed vaid esimesse vooru laulma ja pead lootma, et keegi saate neljast produtsendist (vene keeles nastavnik – P. P.) pöörab sulle tähelepanu. Mulle pöörasid kaks: [2008. aasta Eurovisiooni lauluvõistluse teise koha omanik, ukrainlanna] Ani Lorak ja [Peterburi ska/punk-rokkbändi Leningrad laulja] Sergei Šnurov – sellest oli väga hea meel. Sain teise vooru. Läks hästi – sain kolmandasse vooru. Aga ikkagi ei ole mõtet lootusi üles kütta, sest selleks ajaks oled näinud, kui palju häid lauljaid on juba välja langenud. Lõpu poole valivad produtsendid parematest paremate seast oma lemmikud, keda nemad tahavad võimalikult kaugele aidata, ja siis tuleb mängu ka rahva arvamus. See on vaatajaile põnev, aga pöörab parima laulja valimise justkui pea peale, sest sa ei oska midagi ennustada.

Nii et vastus küsimusele: mulle oli suur võit saada mitmest voorust edasi poolfinaali. Sain Vene televisioonis viis eetriaega reede õhtul prime-time’is, millest paremat olla ei saa. Seda võib lugeda kordaminekuks.

Üritasite saatesse pääseda juba eelmisel hooajal, aga ei õnnestunud. Millest puudu jäi?

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles