Rahvusooperi külalisetendused Moskvas on välja müüdud (3)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahvusooper Estonia publik.
Rahvusooper Estonia publik. Foto: Harri Rospu / Estonia

Rahvusooper Estonia annab üle 30 aasta külalisetendusi Moskva Suures Teatris, kõik 10 000 piletit on välja müüdud.

Estonia viib Moskvasse balleti «Lumivalgeke ja 7 pöialpoissi» ja Puccini ooperi «Tosca», külaskäik lõppeb laupäeval galakontserdiga, kus astuvad koos üles nii Estonia kui ka Moskva Suure Teatri artistid. Üks sobivatest lavastustest on ka Toomas Eduri ja Tauno Aintsi ballett «Modigliani - neetud kunstnik».

Estonia teatri peadirektor Aivar Mäe ütles «Aktuaalsele kaamerale», et lavastuste valikul tuli arvestada Moskva Suure Teatri lava suurust. «Eks me pidime natuke tegema kompromisse selles mõttes, et meie lavamõõtmete vahe on kordades. Et täita lava, pidime leidma kompromissi, millised meie tükid on head ja samal ajal sobituvad sinna lavale,» selgitas Mäe.

Moskvasse lähetatakse rongiga ligi 300 estoonlast. Instrumendid ja lavakujunduse elemendid viidi kohale seitsme rekaga ning ettevalmistused Moskvas juba käivad.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles