Tartu Linnamuuseum kasvatas külastatavust

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Linnamuuseumi sirektor Sirje Karis (paremal) ja ekspositsiooniosakonna juhataja Nele Dresen näitusel «Randevuu. Kohtumispaik Tartu».
Tartu Linnamuuseumi sirektor Sirje Karis (paremal) ja ekspositsiooniosakonna juhataja Nele Dresen näitusel «Randevuu. Kohtumispaik Tartu». Foto: Tartu Linnamuuseum

Kui tunamullu külastas Tartu Linnamuuseumit ja harumuuseume kokku 28 257 inimest, siis eelmisel aastal oli muuseumihuvilisi kokku 38 568. Seega kasvas mullu Tartu Linnamuuseum  külastatavust 30 protsenti.

Kõige suurema külastajate arvu hüppe tegi Tartu Linnamuuseumi peamaja, kus käis 2018. aastal rohkem kui 12 000 inimest. Aastal 2017 oli külastajaid üle 6000.

Ekspositsiooniosakonna juhi Nele Dreseni sõnul aitasid külastajaid muuseumidesse tuua nii kaasahaaravad näitused kui ka mitmekesised publikuprogrammid. «Sooja vastuvõtu sai Tartu Uue Teatriga koostöös sündinud näitus «Randevuu. Kohtumispaik Tartu», mis võlus oma lavastusliku kujundusega,» rääkis ta. «Suveperioodil kujunesid jällegi väga rahvarohkeks linnaretked. Meil oli ka mälumänge, ettekandeid, orienteerumisi, väitluseid, korraldasime laatasid ja tegime teemanädalaid,» meenutas Dresen.

Tartu Linnamuuseumi direktor Sirje Karis lubas, et loorberitele puhkama ei jääda ning uus aasta tuleb vähemasti sama sisukas ja põnev kui eelnev. Ta tõi välja, et kohe aasta alguses on võimalik KGB kongide muuseumis kohtuda Lagle Parekiga, mõned päevad hiljem teevad meie teadurid põnevaid ekskursioone soomusrongil. Tihe töötempo on ka Linnakodaniku muuseumis, kus algavad küünlakuu programmid.

«Linnamuuseumi peamajas avame juba jaanuari lõpus väga uhke Pallase kunstiühingu näituse. Teatavasti saab Oskar Lutsu majamuuseum 55-aastaseks, nii et sellega seoses valmistame ette konverentsi,» jätkas Karis loetelu peagi kätte jõudvatest sündmustest. Varakevadel valmib Tartu Linnamuuseumi kirjastusel ka Tartu Ülejõe linnaosast jutustav kogumik «Üle jõe Tartu. Paigad, lood ja inimesed».

«Ja kõige tähtsam on see, et meil on ju laulupeoaasta,» tuletas direktor Sirje Karis meelde. «Sel puhul avaneb Tartu Linnamuuseumi Laulupeomuuseumis suve hakul uus ja uhke püsinäitus.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles