Vabariigi aastapäeva kontserdi lavastab Hendrik Toompere jr (1)

Loora-Elisabet Lomp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Draamateatri ees Hendrik Toompere jr
Draamateatri ees Hendrik Toompere jr Foto: Madis Sinivee /

Eesti Vabariigi 101. aastapäeva vastuvõtu kontserdi lavastaja on Hendrik Toompere jr ja vastuvõtt toimub Tallinnas rahvusooperis Estonia ning vastuvõtule on kutsutud kuni 1000 külalist. 

«Tegu on sünnipäeva tähistamisega, mis on tore sündmus ja me soovime teha kontserti, mis oleks pidulik, helge, isegi lõbus,» sõnas Hendrik Toompere jr presidendi kantselei pressiesindaja teatel. «Oleme inspireerunud meie presidendi kõnedes tihti esinevast motiivist – neis jälgedes, mida me täna jätame, kõnnivad tulevikus meie lapsed.»

Nagu varasematelgi aastatel, on aastapäeva vastuvõtul lisaks kontserdile omal kohal kõik inimestele armsaks saanud osad koos riigipea kõne, kätlemise ja peoga. Samuti pakutakse külalistele erinevaid maitseid üle Eesti ning kogu sündmusest teeb ülekande Eesti Rahvusringhääling.

President Kersti Kaljulaid ootab sel aastal vabariigi aastapäeva vastuvõtule kuni 1000 külalist ja nende hulgas on nii avalikkusele tuntud inimesi kui ka oma valdkonna ja piirkonna edendajaid. Kontsertlavastuse loomise ja tehnilise teostuse maksumus on 110 000 eurot ning kogu sündmuse maksumuseks on plaanitud 250 000 eurot, mis jääb 2017. aasta vastuvõtu kuluga samasse suurusjärku.

Vastuvõtu kontserdi muusikajuht on Rasmus Puur, kunstnik Kristjan Suits, dramaturg Mehis Pihla ja sündmuse produtsent Priit Mikk.

Hendrik Toompere jr võitis 2017. aasta lavastaja auhinna lavastuse «Väljaheitmine» (Eesti Draamateater) eest Eesti teatri aastaauhindade jagamisel. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles