BAFTA kandidaadid teada: «Soosik» juhib brittide filmiauhindadel lausa 12 nominatsiooniga

Liina Suvi Ristoja
, Apollo Kinoportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Soosik»
«Soosik» Foto: IMDB

Režissöör Yorgos Lanthimose kiiksuga ajalooline komöödia «Soosik», mis kandideeris viiele olulisele Kuldgloobusele ning võitis peaosatäitja Olivia Colmanile parima naisnäitleja kuldkera, jätkab oma võidukäiku brittide BAFTAdel, teenides ära lausa 12 nominatsiooni. 

Kriitikute poolt üsna üksmeelselt heaks kiidetud «Soosikul» on kokku lausa vapustavad 76 võitu ja 222 nominatsiooni erinevatelt festivalidelt ja auhindade jagamistelt ning ilmselt ootab mõningane edu ees ka Oscaritel. Kõik kolm filmi naisnäitlejat said ka eraldi BAFTA nominatsiooni.

Kuninganna Anne'i õukonnaintriigidest rääkiva ajaloolise satiiriloo järel said enim Briti Filmi- ja Telekunsti Akadeemia iga-aastaste mainekate auhindade nominatsioone Freddie Mercury eluloofilm «Bohemian Rhapsody», esimese Kuu-lennu film «Esimene inimene» (mis vahepeal justkui unustuse hõlma suutis vajuda) ning Bradley Cooperi ja Lady Gaga südantlõhestav muusikaline draama «Täht on sündinud», mis kõik said seitse äramärkimist. Kuues kategoorias kandideerib auhinnale Christian Bale'i kehastatud Dick Cheney lugu «Vice», viies Spike Lee ühiskonnakriitiline «BlacKkKlansman», neljas Poola filmilavastaja Pawel Pawlikovski Oscari-püüdja «Külm sõda» ning rassismiteemaline Kuldgloobustel võidukas «Roheline raamat».

BAFTAd jagatakse kätte 10. veebruaril Londonis Royal Albert Hallis.

Vaata BAFTA nominentide täisnimekirja siit. 

«Soosiku» näitlejad Rachel Weisz, Olivia Colman ja Emma Stone.
«Soosiku» näitlejad Rachel Weisz, Olivia Colman ja Emma Stone. Foto: Gary Mitchell / ZUMAPRESS.com

Ajaloolise draama «Soosik» (The Favourite) tegevus toimub 18. sajandil, kui Inglismaad valitseb kuninganna Anne (Olivia Colman). Tema nimel valitseb riiki suuresti aga Lady Sarah (Rachel Weisz). Kui õukonda satub sarmikas teenijanna Abigail (Emma Stone), moodustub armukolmnurk ja vallandub intriigide rägastik, millesarnast varem pole nähtud. Linaloo nimetatud fantastiline näitlejatekolmik pälvis Gothami filmiauhindadel parima näitlejateansambli preemia. Filmi on lavastanud kreeka päritolu Yorgos Lanthimos, kelle omapärast režissöörisilma oleme varem näinud filmis «The Lobster», mis kandideeris oma stsenaariumiga ka Oscarile. 

Apollo Kinodes näeb filmi alates 18. jaanuarist 2019.

Vaata seansside aegu ja osta pilet siit.

Vaata treilerit:

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles