Helsingi uus juhtlause: kultuur juhib majandust (1)

Neeme Raud
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gunvor Kronman.
Gunvor Kronman. Foto: Foto: Hanaholmen/Jakke Nikkarinen

Gunvor Kronman on Soome elu kujundamisel väga aktiivne kaasarääkija ja otsustaja. CV on Kronmanil enam kui muljet avaldav, ta on kuulunud ja kuulub ridamisi võtmetähtsusega nõukogudesse ning juhib neid: Finnair, YLE, Helsingi Ülikooli rahastusfond, ekspresident Martti Ahtisaari kriiside lahendamise initsiatiiv, Kalevala Koru juveelibränd.

Kronman juhtis ka suvel Helsingis avatud uue muuseumi Amos Rex rajamist ning Soome-Rootsi kultuurikeskuse Hanaholmeni täielikku renoveerimist. Neeme Rauale antud intervjuus räägib ta, et Soome pealinnas on viimastel aastatel töötatud selgelt selle nimel, et linna rahvusvaheliseks turismimagnetiks muuta, kasutades turismidollarite ligitõmbamiseks just maailmaklassi kuuluvaid kultuurirajatisi. Kronmani sõnul luuakse Helsingi südalinna teadlikult üha enam suuri ja uhkeid ning rahva seas populaarseid siseruume, mis oleksid külmal ajal omamoodi linnaväljakuteks.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles