National Geographicu kanalil linastub sari Silicon Valley sünnist

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Telesari «Silicon Valley geeniused»
Telesari «Silicon Valley geeniused» Foto: National Geographic

20. jaanuaril kell 22.00 jõuab National Geographicu vaatajateni sari «Silicon Valley geeniused» (Valley of the Boom). Uus seriaal räägib interneti sünnist läbi Silicon Valley plahvatusliku ja mängumuutva arengu.

Sarja tegevus toimub 90ndate Silicon Valleys, kus aina kasvav dot com’i mull põhineb kolmel ettevõttel, mis üritavad internetis läbi lüüa — Pixelon, Netscape ja TheGlobe.com. Need ettevõtted kujundasid interneti, mida tunneme praegu – näiteks seriaalis kajastatud Netscape oli lisaks Microsofti Internet Explorerile üks esimestest brauseritest, mis üritas igaveses brauserite sõjas võitu saavutada.

Limiteeritud kuueosalise seriaali fookuses on tõeline tehnoloogiline revolutsioon. Google ja Facebooki tulekule eelnenud tehnoloogiamaailmast rääkivas seriaalis moodustavad harmoonilise terviku dokumentaali stiilis intervjuud ning kvaliteetne näitlemine.

Peategelast James L. Barksdalei’d kehastab sarjas kahe Emmy auhinnaga pärjatud näitleja Bradley Whitford. Teiste seas teevad sarjas kaasa ka Lamorne Morris, Oliver Cooper ja Steve Zahn.

«Silicon Valley geeniused» linastub National Geographicu telekanalil 20. jaanuaril kell 22.00.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles