Galerii: pontšikubaar ja Pudeli-Vovka ehk Muuseum jutustab 29 pärnaka lapsepõlvelugu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pärnu muuseum pühendub kaheks kuuks kodulinlastele, rääkides kolmanda korruse galeriis 29 pärnaka lapsepõlvelugu ning esitledes eri kümnendite mänguasju ja isiklikke fotosid. 

Täna avati pidulikult näitus “Tritsud, tukikas ja Miki Hiir. Lapsepõlv Pärnus”, mis esitleb mälestusi, isiklikke esemeid, pilte ja retrohõngulisi mänguasju. Iga meenutus on pühendatud ühele aastakümnele, alustades 1890ndatest ja lõpetades 1990. aastatega. Nii sai väljapanekulgi mekkida pontšikuid, präänikuid, kõrsikuid, vorstivõileiba ja traditsioonilist limonaadi. Meelt sai lahutada "Musta Notsu" kaardimängu, keksu ja testiga "Kas oled tõeline pärnakas?", kus tuli vastata küsimustele nagu: "Mitu muuli on Pärnus?" ja "Mitu sõõrikut üks õige pärnakas alati ostab?". 

Lapsepõlvemälestusi jagavad näitusel muusikud, ajakirjanikud, näitlejad, majandusteadlased, kunstnikud ja paljud teised. Nii on võimalik lugeda, mismoodi vaatavad oma põnnieale tagasi muusik-näitleja Marko Matvere ja filmitegija Rao Heidmets, ja näha, milliste mänguasjadega mängisid kokk Herkki Ruubel ja fotokunstnik Andres Adamson. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles