Nädala plaat. Väljaspool ebamugavustsooni

Margus Haav
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Artist Toro y Moi
Artist Toro y Moi Foto: promo

Pikkus pole mõistagi primaarne, kuid kauamängivate kestus on siiski omamoodi aja märk. Vinüüli hiilgeajal oli ühele albumile üle 45 minuti pressida juba puhttehniliselt keeruline.

CDd mahutasid tublisti rohkem ning eks neid 74 minuti pikkusi albumeid tulnud ka omajagu. 2019. aasta alguseks on keskmise kauamängiva plaadi pikkuse standardiks kujunenud pool tundi. Veel mõned head aastad mängis nii kaua EP. Tegelikult on see päris normaalne pikkus, poole tunniga saab paljugi ära öelda.

Swindle’i kolmas kauamängiv „No More Normal“ ja Toro y Moi diskograafia kuues album „Outer Peace“ on mõlemad vaid pisut üle poole tunni pikad ning ühtlasi selle aasta plaadisaagist esimesed, mis võivad 11 kuu pärast enam-vähem kindlalt pretendeerida kohale aasta parimate albumite edetabelis. 30 minutit pole teps mitte ainus, mis neid ühendab.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles